Mikä auttaa käsien kuivumiseen?

Aurinko, kylmä ilmasto ja elimistön luonnollinen ikääntyminen voivat rasittaa käsien ihoa. Ihon vanheneminen näkyykin yleensä ensimmäiseksi käsissä, jotka muuttuvat iän myötä selvästi kuivemmiksi ja herkemmiksi. Käsien iho ohenee ja menettää joustavuuttaan.

Ihon joustavuutta voi testata helposti nipistämällä kämmenselän ihoa poimulle ja irrottamalla sitten otteensa. Nuori ja joustava iho palaa nopeasti ennalleen, kun taas vanhempi iho laskeutuu hitaasti. Joustavuuden väheneminen johtuu osittain auringon vaurioittavasta vaikutuksesta ja osittain siitä, että iho ei pysty ikääntyessä enää yhtä hyvin säilyttämään kosteutta.

Mikä aiheuttaa käsien ihon kuivumisen?

Jotkut ovat työnsä vuoksi tavallista alttiimpia käsien ihon kuivumiselle ja halkeilulle. Käsien jatkuva peseminen saippualla ja vedellä ja käsidesin käyttö kuivattaa ihoa ja altistaa sen ekseemalle ja infektioille.

Jopa joka viidennellä terveydenhuollon työntekijällä on ekseemaa käsissä. Riskiryhmään kuuluvat myös kampaajat, keittiötyöntekijät, siivoojat ja mekaanikot.

Käsien ihottuma on myös yleisempää naisilla ja nuorilla, mahdollisesti koska naiset käyttävät enemmän vettä töissä ja kotona. Suora kosketus tiettyihin ruoka-aineisiin, kuten tomaatteihin, sitrushedelmiin, raakoihin perunoihin ja raakaan kalaan voi pahentaa ihottumaa, samoin kuin kuiva ilma, kylmyys, pöly, unen puute ja stressi.

Ilmaston, aurinkoaltistuksen, käsien pesemisen ja muiden ympäristötekijöiden lisäksi käsien ihoon vaikuttavat perinnölliset tekijät. Jos ihmisellä on perinnöllinen alttius atooppiseen ihottumaan, hänellä on myös tavallista suurempi riski käsien kuivumiseen.

Locobase® auttaa kuiviin ja hilseileviin käsiin 

Perimää ei voi muuttaa, mutta kuivumista voi estää ja kädet voi pitää pehmeinä ja sileinä käyttämällä kosteuttavaa voidetta päivittäin. Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä kuivempi iho, sitä enemmän voiteessa tulisi olla rasvaa.

Tässä vinkki. Voit kosteuttaa kädet Locobase rasvaisella emulsiovoiteella tai Locobase Repair -voiteella illalla ja pukea ohuet puuvillakäsineet ennen nukkumaanmenoa. Levitä käsiin uudestaan aamulla nopeasti kosteuttavaa Locobase Repair -voidetta, ja pue puuvillakäsineet töihin lähtiessä tavallisten käsineiden alle. Näin voiteen vaikutus säilyy vielä pidempään. Toista sama peräkkäisinä päivinä, kunnes kädet eivät enää tunnu kuivilta.

 

3 helppoa askelta kuivien käsien hoitoon – katso video