Kuivat kädet

Aurinko, kylmä ilmasto ja elimistön luonnollinen ikääntyminen voivat rasittaa käsien ihoa. Ihon vanheneminen näkyykin yleensä ensimmäiseksi käsissä, jotka muuttuvat iän myötä selvästi kuivemmiksi ja herkemmiksi. Käsien iho ohenee ja menettää joustavuuttaan iän myötä.

Joustavuutta voi testata helposti nipistämällä kämmenselän ihoa poimulle ja irrottamalla sitten otteensa. Nuori ja joustava iho palaa nopeasti ennalleen, kun taas vanhempi iho laskeutuu hitaasti. Joustavuuden väheneminen johtuu osittain auringon vaurioittavasta vaikutuksesta ja osittain siitä, että iho ei pysty ikääntyessä enää yhtä hyvin säilyttämään kosteutta.

Monilla työ kuivattaa käsiä 

Jotkut ovat työnsä vuoksi tavallista alttiimpia käsien ihon kuivumiselle ja halkeilulle. Esimerkiksi terveydenhoitohenkilökunnalla riski on tavallista suurempi, koska työ vaatii moitteetonta hygieniaa, jotteivät infektiot pääsisi leviämään. Käsien jatkuva peseminen saippualla ja vedellä ja käsidesin käyttö kuivattaa ihoa ja altistaa sen ekseemalle ja infektioille, kun ihon läpäisyeste yrittää korjautua.

Jopa joka viidennellä terveydenhoidon alalla työskentelevällä on käsiekseemaa; ekseema on yleisintä juuri käsissä. Muita riskiryhmiä ovat kampaajat, keittiömestarit, keittiötyöntekijät, siivoojat ja mekaanikot, jotka käyttävät usein työssään vettä, pesuaineita tai kemikaaleja.

Käsien ihottuma on myös tavallista yleisempää naisilla ja nuorilla, luultavasti siksi, että naiset käyttävät vettä enemmän sekä töissä että kotona. Suora kosketus tiettyihin ruoka-aineisiin, kuten tomaatteihin, sitrushedelmiin, raakoihin perunoihin ja raakaan kalaan voi pahentaa ihottumaa, samoin kuin kuiva ilma, kylmyys, pöly, unen puute ja stressi.

Ilmaston, aurinkoaltistuksen, käsien pesemisen ja muiden ympäristötekijöiden lisäksi käsien ihoon vaikuttavat perintötekijät, sillä käsien kuivuus ja ihottuma kulkevat usein suvussa. Jos ihmisellä on perinnöllinen alttius atooppiseen ihottumaan, joka heikentää ihoa suojaavaa läpäisyestettä ja alkaa usein lapsuudessa, hänellä on myös tavallista suurempi riski käsien kuivumiseen.

Locobase® auttaa kuiviin ja hilseileviin käsiin 

Perimäänsä ei voi muuttaa, mutta iästä riippumatta kuivumista voi estää ja kädet voi pitää pehmeinä ja sileinä ympäri vuoden käyttämällä kosteuttavaa voidetta monta kertaa päivässä. Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä kuivempi iho, sitä enemmän rasvaa voiteessa pitää olla.

Yksi vinkki on kosteuttaa kädet Locobase rasvaisella emulsiovoiteella tai Locobase Repairilla illalla ja pukea käsiinsä ohuet puuvillakäsineet ennen nukkumaanmenoa. Levitä käsiin uudestaan aamulla Locobase Repairia, joka kosteuttaa heti ja pitkään, ja pue puuvillakäsineet töihin lähtiessä tavallisten käsineiden alle, niin voiteen vaikutus säilyy vielä pidempään. Hiero käsiisi runsaasti voidetta ja vältä pesemästä niitä vähään aikaan, niin saat aikaan ihoa suojaavan läpäisyesteen, joka kestää koko päivän. Toista tämä monena päivänä peräkkäin tai kunnes kädet eivät enää ole kuivat.

Savenvalauskin kuivattaa käsiä

Video

Tässä videossa neuvotaan kolme helppoa askelta käsien hoitoon.

Iho!

Iho on mahtava multitaskaaja

Osta Locobase-tuotteita lähimmästä apteekista tai netistä