Mikä auttaa jalkojen kuivumiseen?

Kovalla lattialla käveleminen ja tiukat huonosti vaimennetut kengät eivät tee hyvää jalkapohjillemme. Siksi jalkapohjat usein kuivuvat, halkeilevat ja kovettuvat etenkin talvella. Yksinkertainen jalkojenhoitorutiini pitää jalat pehmeinä ja sileinä ympäri vuoden.

Moni kärsii jalkojen kuivuudesta talvella siksi, että ilma on silloin tavallista kuivempaa sisällä ja ulkona. Lisäksi on kylmää ja kenkiä käytetään useammin. Kun iho hankautuu kenkää vasten, se kuivuu ja kovettuu. Kuivuus voi aiheuttaa kivuliaita halkeamia, jotka voivat puolestaan vaikeuttaa kävelemistä. Lihavuus, ekseema ja psoriaasi voivat lisätä jalkojen iho-ongelmia.

Jalkojen ihon kuivumista ja halkeilua voi aiheuttaa myös ns. atooppinen talvijalka, jota esiintyy lähinnä lapsilla ja pahenee tyypillisesti syksyisin ja talvisin. Päkiän ja isovarpaan iho muuttuu yleensä kalpeaksi, kuivaksi ja halkeilevaksi. Jalat saattavat myös kutista ja iho punoittaa.

Atooppiset jalat ovat jossain määrin perinnölliset. Sairaus lievittyy yleensä lämpimänä vuodenaikana ja lapsilla sairaus paranee yleensä iän myötä.

Hoida kuivat jalat ja kovettumat kuntoon

Koska jalat kantavat koko kehon painon, niistä huolehtiminen on tärkeää terveyden kannalta. Tässä helppoja vinkkejä, joiden avulla voit savuttaa terveet ja pehmeät jalat:

  • Valitse jalkaystävälliset ja pehmustetut kengät, ja vältä käyttämästä korkeakorkoisia tai kannasta avoimia kenkiä.
  • Halkeamien teippaaminen kirurgisella teipillä edesauttaa niiden paranemista.
  • Kosteuta jalkoja säännöllisesti Locobase rasvaisella emulsiovoiteella tai Locobase Repair -voiteella kahden viikon ajan, mieluiten kaksi kertaa päivässä.
  • Pehmitä kuivaa ihoa jalkakylvyllä kerran viikossa. Raspaa kovettumat varovasti heti jalkakylvyn jälkeen, ja kosteuta jalkoja Locobase rasvaisella emulsiovoiteella tai Locobase Repair -voiteella.
  • Jos jalat ovat hyvin kuivat, nuku sukat jalassa.

 

Hyviä vinkkejä kuivien jalkojen ja kovettumien hoitoon – katso video