Kuivat jalat

Jos kävelet 10 000 askelta päivässä, ehdit ottaa elinaikanasi noin kolme miljardia askelta, mikä vastaa sitä, että kävelisit neljä kertaa maapallon ympäri. Jalat tekevät siis uskomattoman työn! Mutta niitä ei ole tarkoitettu kovalla lattialla kävelemiseen eikä olemaan päivästä toiseen puristettuina tiukkoihin, huonosti vaimennettuihin kenkiin. Siksi jalat usein kuivuvat, halkeilevat ja kovettuvat varsinkin talvella. Jotta ne pysyisivät pehmeinä, sileinä ja joustavina koko vuoden, tarvitaan jalkojenhoitorutiini – eikä sen tarvitse olla aikaa vievä eikä hankala.

Vaarana atooppinen talvijalka

Moni kärsii jalkojen kuivuudesta talvella siksi, että ilma on silloin tavallista kuivempaa sekä sisällä että ulkona, on kylmää ja kenkiä käytetään useammin. Kun iho hankautuu kenkää vasten, erityisesti niissä kohdissa, joissa kuormitus on suurin eli kantapään kohdalla ja isovarpaan kohdalla päkiässä, se kuivuu ja kovettuu. Kuivuus voi aiheuttaa halkeamia, jotka voivat olla niin syviä ja kivuliaita että vaikeuttavat kävelemistä. Lihavuus, ekseema ja psoriaasi voivat lisätä jalkojen iho-ongelmia.

Jalkojen ihon kuivumista ja halkeilua voi aiheuttaa myös ns. atooppinen talvijalka, jota esiintyy lähinnä lapsilla ja joka tyypillisesti pahenee syksyisin ja talvisin. Siinä päkiän ja isovarpaan iho muuttuu yleensä kalpeaksi, kuivaksi ja halkeilevaksi. Jalat saattavat myös kutista ja iho voi punoittaa.

Atooppiset jalat ovat jossain määrin perinnölliset mutta voivat johtua myös siitä, että lapsi käyttää talvella liian tiukkoja tai lämpimiä kenkiä. Sairaus lievittyy yleensä lämpimänä vuodenaikana ja paranee tavallisesti kokonaan lapsen kasvaessa.

Hankkiudu eroon kuivista jaloista, halkeilevista kantapäistä ja kovettumista

Koska jalat kantavat koko kehon painon, niistä huolehtiminen on tärkeää koko terveyden kannalta. Tässä kolme helppoa vinkkiä, miten saat nopeasti pehmeät ja sileät jalat:

  • Valitse jalkaystävälliset kengät, jotka on oikein pehmustettu, ja vältä käyttämästä korkeakorkoisia tai kannasta avoimia kenkiä pitkiä aikoja.
  • Halkeamien paranemista auttaa, kun teippaat ne kirurgisella teipillä.
  • Kosteuta jalkoja säännöllisesti Locobase rasvaisella emulsiovoiteella tai Locobase Repairilla, ensimmäiset kaksi viikkoa mieluiten kaksi kertaa päivässä.
  • Pehmitä kuivaa ihoa ottamalla lämmin jalkakylpy kerran viikossa. Raspaa kovettumat varovasti heti jalkakylvyn jälkeen, ja kosteuta jalkoja Locobase rasvaisella emulsiovoiteella tai Locobase Repairilla.
  • Jos jalat ovat hyvin kuivat, nuku sukat jalassa.
Kuivat jalat

Video

Katso videolta lisää hyviä jalkojenhoitovinkkejä!

Iho!

Iho on mahtava multitaskaaja

Osta Locobase-tuotteita lähimmästä apteekista tai netistä