Kuivat huulet

Kuivat ja rohtuneet huulet ovat yleinen ongelma talvisaikaan, kun on tuulista ja ilma on kuiva ja kylmä. Auringon UV-säteet voivat vaurioittaa huulten ihoa kesällä. Huulten kuivuminen ja rohtuminen johtuu osittain siitä, että ne ovat enemmän alttiina säälle kuin muut kehon osat, ja osittain siitä, että huulten iho on erityisen ohut ja herkkä. Siksi huulet tarvitsevat varsinkin kylmänä vuodenaikana vähän ylimääräistä apua pysyäkseen pehmeinä ja sileinä. Niitä pitää kosteuttaa usein, mieluiten rasvaisella voiteella tai huulirasvalla.

Toisin kuin muualla ihossa, huulissa ei ole talirauhasia, jotka tuottaisivat luonnostaan kosteuttavia ja suojaavia lipidejä. Eikä huulten nuoleskelu auta estämään kuivumista – pikemminkin päinvastoin. Vaikka nuoleminen saakin huulet tuntumaan heti kosteilta, sylki haihtuu ja haihduttaa samalla kosteuttaa huulten ihosta jättäen ne entistäkin kuivemmiksi.

Hoida huuliasi

Kun huulet kuivuvat, ne halkeilevat helposti, varsinkin alahuuli. Jos rohtunutta ihoa koskettelee, ongelma saattaa pahentua entisestään ja huulten paraneminen voi hidastua. Huulet voivat alkaa vuotaa verta, ja halkeamat voivat infektoitua.

Paras tapa suojata huulia on kosteuttaa niitä laadukkaalla huulirasvalla tai voiteella. Valitse kuitenkin huultenhoitotuote tarkasti, sillä jotkut huulirasvat sisältävät jopa ihoa kuivattavia aineosia ja hajusteita.

Miten pitää huulet pehmeinä ja sileinä

Kuivat huulet voivat olla kiusalliset ja kipeät, mutta ongelma on mahdollista korjata:

  • Vältä kuivumista juomalla paljon vettä.
  • Vältä nuolemasta, pureskelemasta ja koskettelemasta huuliasi.
  • Hengitä mahdollisuuksien mukaan nenän kautta.
  • Peitä huulet saalilla tai huivilla, kun menet ulos kylmään.
  • Kosteuta huulet rasvaisella, korjaavalla voiteella, kuten Locobase® Repair, monta kertaa päivässä.
  • Käytä kesällä huulirasvaa, jonka suojakerroin on vähintään 15.
  • Vältä huulirasvoja, joissa on kuivattavia aineosia.
Kuivat huulet

Video

Tässä videossa on lisää hyviä vinkkejä huulten hoitoon.

Iho!

Iho on mahtava multitaskaaja

Osta Locobase-tuotteita lähimmästä apteekista tai netistä