Hyviä vinkkejä kuivalle ja halkeilevalle iholle

Iho saa kosteutta sekä sisältä että ulkoa, ja se suojaa niin infektioilta ja ärsyttäviltä tekijöiltä kuin kuumuudelta ja kylmyydeltä. Ihon uloin kerros (ihon läpäisyeste) vastaa siitä, että ihon pinnalle vapautuu riittävästi kosteutta, mutta ikääntyessä tämä toiminto heikkenee ja käsien, jalkojen, huulten ja muiden kehon alueiden iho alkaa kuivua ja halkeilla erityisesti talvella.

Kuiva iho on merkki siitä, että ihon läpäisyeste on vaurioitunut ja pitää korjata mahdollisimman pian. Paras tapa siihen on välttää ihoa ärsyttäviä tekijöitä ja kosteuttaa sitä usein mieluiten rasvaisella voiteella. Ei ole mitään syytä hyväksyä hilseilevää ja kuivaa ihoa!

Kokeile näitä vinkkejä välttääksesi ihon kuivumista ja halkeilua ympäri vuoden:
  • Suojaa iho kylmältä pukeutumalla talvella lämpimästi. Käytä käsineitä, ja suojaa huulesi saalilla tai huivilla.
  • Laske makuuhuoneen lämpötilaa; lämmin ilma voi pahentaa kuivumista.
  • Käytä väljiä vaatteita, sillä ihoa vasten hankaava kangas voi kuivattaa sitä.
  • Vältä pesemästä käsiäsi liian usein saippualla, ja käytä saippuaa, jonka pH-arvo on pieni.
  • Älä käy suihkussa/kylvyssä joka päivä, ja käytä hajustamattomia tuotteita. Suihkuöljy voi olla hyvä vaihtoehto saippualle.
  • Älä käytä suihkuun/kylpyyn liian kuumaa vettä. Kuuma vesi poistaa luonnollisia lipidejä, jotka auttavat ihoa säilyttämään kosteutensa.
  • Käytä tiskatessa muovikäsineitä, ja vuoraa ne mieluusti ohuilla puuvillakäsineillä pitääksesi ihosi kosteana.
  • Kosteuta ihoa ja korjaa ihon läpäisyeste levittämällä runsaasti Locobase® Repairia vaurioituneelle iholle.
  • Kosteuta ihoa monta kertaa päivässä ja mielellään joka kerta, kun olet pessyt kätesi, jos joudut työssäsi käyttämään paljon vettä, esimerkiksi jos työskentelet terveydenhoitoalalla. Muista että ihonhoitovoidetta ei voi käyttää liikaa!
  • Pue ohuet puuvillakäsineet ja/tai sukat levitettyäsi iholle kosteuttavaa hoitovoidetta. Käsineet estävät voidetta sotkemasta ja parantavat sen imeytymistä.
Lisää vinkkejä kuivan ihon hoitoon eri puolilla kehoa löydät osiosta Lisätietoa ihosta.

Mitä ihovoidetta minun pitäisi käyttää?

Ihonhoitovoiteet suojaavat ihoa kuivumiselta estämällä ihon läpäisyesteen luonnollista kosteutta haihtumasta ja samalla kosteuttamalla ihoa. Normaalille iholle voi riittää voide, joka sisältää 20–30 % rasvaa, mutta jos iho on kuiva tai hyvin kuiva, on parempi käyttää perusvoidetta, joka sisältää vähintään 60 % rasvaa. Muista että mitä kuivempi iho on, sitä enemmän rasvaa ihovoiteessa pitää olla, ja mitä rasvaisempaa voidetta käytät, sitä nopeammin iho muuttuu taas pehmeäksi ja sileäksi.

Voiteet saattavat sisältää jopa 100 % rasvaa, ja silloin ongelmana on, että voide peittää ihohuokoset, mikä saattaa tuntua ikävältä. Kokeile sen sijaan rasvaista emulsiovoidetta, kuten Locobase® rasvainen emulsiovoide tai Locobase® Repair, joka palauttaa ihon kosteutta ja joustavuutta peittämättä ihohuokosia. Runsaasti rasvaa sisältävät emulsiovoiteet hoitavat ihon kuivumista ja halkeilua aivan yhtä tehokkaasti kuin voiteetkin, mutta ne antavat ihon hengittää, sotkevat vähemmän ja tuntuvat iholla paremmilta.

Me olemme Locobase®
– sarja tutkittuja erikoisvoiteita eri ihonhoidon tarpeisiin

Valitse, mikä Locobase-tuotteista sopii sinulle parhaiten.

REPAIR

Korjaava voide hyvin kuivalle ja halkeilevalle iholle

Lue lisää

RASVAINEN EMULSIOVOIDE

Erikoisvoide kuivalle ja herkälle iholle

Lue lisää

LPL

Kuoriva ja kosteuttava voide kuivalle, kovettuneelle ja hilseilevälle iholle

Lue lisää

Osta Locobase-tuotteita lähimmästä apteekista tai netistä